Filip Lundgren

Med ett ihärdigt turnérande sedan debuten 2015 har Filip Lundgren åkt flera vändor över landet med både intima solospelningar och exploderande fullbandskonserter.

Filips senaste släpp, singeln Jävla Värld, som med sin uppgivna text ifrågasätter vad som händer i världen just nu, släpptes digitalt den 16 juni. SVT-profilen Per Sinding Larsen beskrev singeln i ett instagraminlägg:

”Letar du efter den där sista raketen som välter din lägenhet med bordsdans och vrålsång när du spelar den sex gånger i sträck bland fimpar, fotblåsor, folköl kl 04.15 och får grannar att skicka jätteotäcka brev? Då kanske Filip Lundgrens kommande kan vara något? Klassisk svensk indieufori (grenen som Maggio är majestät i)  kompletterad med världsamvete.”

Sommaren/hösten 2017 turnérade Filip Lundgren och besökte bland annat Trästockfestivalen, Live at Heart och Rookiefestivalen, och under 2018 jobbas det för fullt med nytt material som delvis kommer att premiärspelas den 10 mars i Luleå.

Filip Lundgren spelar i Lilla Salen runt 18.30.