The Magnettes

”Straight out of fucking Pajala” öppnar The Magnettes sin energifyllda scenshow. Musiken är en blandning mellan synt, riot grrrl och new wave. De debuterade med albumet ”Ugly Youth” 2017 där singeln ”Young and Wild” blev den tionde mest spelade svenska låten på Sveriges Radio P3 samma år. Bandet hade huvudrollen i SVT:s TV serie ”Min Squad” och gjorde musiken till TV4:s TV serie ”Finaste Familjen”. Det blev nominerade som Framtidens artist av P3 med orden ”Det här är väl bandet som faktiskt kommer kunna slå utomlands” och avslutade P3 Gulds efterfest 2018.
De har en imponerande lista över exportframgångar där de spelat på festivaler som The Great Escape, Eurosonic, Candian Music Week, SXSW i Austin där de även är återbokade i mars 2018. De har uppträtt på världens största festival Summerfest i USA där de blev nominerade till ”20 Emergin Acts”. I vår gör de sin första större Europa turné och sin nionde nordamerikanska turné. Ny singel kommer i april och nytt album till hösten.

 

The Magnettes spelar i Lilla Salen runt 20.30